CHINESE EGGS

chinese_eggs

Ingredienser

  • 6 till 8 ägg
  • 2 tepåsar eller 2 msk svart te
  • 3 msk mörk soja
  • 1 msk palmsocker eller ljust muscovadosocker
  • 2 st stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 msk Five Spice kryddor
  • 2-3 torkade pomeransskal (om man vill)

Gör så här

  1. I med vatten i en gryta och hårdkoka äggen. Brukar ta 10 minuter.
  2. Ta upp  äggen med en hålslev och kyl dem under kallt vatten. Slå dem lätt med baksidan av en kniv eller sked. Skalet ska krackelera runtom men inte trilla av så man får vara lite försiktig. Lägg tillbaka dem i grytan.
  3. I samma gryta läggs teet, soja, sockret, stjärnanisen, kanelen, kryddorna och pomeransskal (om det används). Häll på vatten så att äggen täcks med ca 2 cm. Koka upp och sänk sedan värmen så att det bara sjuder. Låt äggen sjuda i 1-2 timmar, längre för intensivare smak och färg.
  4. Ta  av grytan från spisen och ta upp äggen med hålslev. Om man önskar kan man spara lite av vätskan att servera tillsammans med äggen. Låt svalna något, skala dem och ät direkt eller spara dem i kyeln i upp till fyra dagar. Fungerar perfekt som snacks eller tillsammans med nudlar eller stekt ris.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s